A fenntartható öntözés a jövő - DAP Kft és Irrimec S.r.l.

2020-01-31

A klímaváltozás hatásának köszönhetően mindinkább felértékelődik az öntözés a mezőgazdaságban! Az Irrimec S.r.l. egy nemzetközi vállalatcsoport, mely családi kézben 45 éve a piacon egyedülálló megoldásokat kínálva szolgálja ki a vevőket személyre szabott megoldásokkal.


A viszonteladók által közvetlenül az ügyfelektől jövő adatok, ötletek és visszajelzések adják az Irrimec mérnökeinek az alapot, hogy gépeiket a piac igényeihez leginkább igazodva tervezzék meg. Az Irrimec cégcsoport kifejezetten mezőgazdasági felhasználásra készít magas minőségű öntöző berendezéseket. A palettán elkülönülnek az önjáró rendszerek, dobok, szivattyúk, pivot és lineár rendszerek.


A cég 1974-ben született a jelenlegi tulajdonos nagyapjának álmát váltva valóra, azóta a harmadik generáció viszi tovább a családi vállalkozást, ami nemzetközi méretűvé nőtte ki magát. Európában két telephellyel, egy olaszországi és egy franciaországi gyárral a világ 60 országát látják el öntözéstechnikai berendezésekkel. Alapításkor, 45 évvel ezelőtt az első olyan vállalat volt, amelyik specializáltan, kizárólag öntözőberendezéseket gyártott és azóta is sikeresen hasznosítják ezt a hatalmas tapasztalatot. A ’90-es években megvásároltak két francia vállalatot, ezek azóta OTECH néven a franciaországi telephelyként működnek, s ezzel kitejesedett a termékpaletta, amit azóta is fejlesztenek és kínálnak szerte a világban. Külön kell kiemelni a vállalatcsoport prémium ágazatát, az ELITE termékcsaládot, mely azon ügyfelek igényeihez igazodva készül, akik nem elégszenek meg akármivel. Az Elite vonal öntöződobjai a legmagasabb felszereltséggel, minden szempontból prémium kategóriát képviselnek a piacon. 

Az olaszországi bázis 30 000 m2 területen fekszik, melyből 14 500 m2 -t tesz ki a legkorszerűbb eszközökkel és a nyersanyagok megmunkálásához szükséges berendezésekkel felszerelt gyár. Mára a vállaltcsoport az összes kontinensre exportál, de ezek közül is a főbb régiók: Európa, Dél-Amerika és a teljes észak-afrikai régió.

A gyártás minőségbiztosítása érdekében csak magasan képzett szakembereket foglalkoztatnak akár a mérnöki, akár a gyártási részlegeken. A cél: egyszerű és hatékony öntözőrendszerek gyártása.

Már a kezdeti években bejegyzésre került néhány Irrrimec szabadalom, melyek az évek során továbbfejlesztve és tökéletesítve kerülnek beépítésre. A főbb innovatív lépések elsősorban a gépek működését érintették. Elektromérnökökkel és elektronikai szaktanácsadókkal szoros együttműködésben azon dolgoznak, hogy speciális platformok és távvezérlő rendszerek segítségével a vízgazdálkodás legoptimálisabb megoldását kínálják, minimálisra csökkentve ezzel a vízpazarlást. Az Irrimec által gyártott berendezések túlnyomó része rendelkezik olyan vezérlőtáblával, mely lehetővé teszi az öntözőrendszer távvezérlését, így bármikor beavatkozhatunk az öntözés folyamatába, alkalmazkodva az időjárási vagy környezeti tényezőkhöz, csökkentve vagy növelve a vízmennyiséget.

Az Irrimec az évek során előkelő pozíciót vívott ki magának a világban, ahol a klímaváltozás hatásának köszönhetően az öntözés szerepe egyre inkább felértékelődik. A 45 év tapasztalat, a folyamatos fejlesztés és a magas színvolnalú megoldások mind hozzájárultak ahhoz, hogy az Irrimec termékek egyfajta viszonyítási alapként, irányt mutatnak az öntözőrendszerek piacán.

Az egyik legfontosabb jellemzője a termékeknek, hogy rendkívül rugalmasan képes alkalmazkodni a vevők igényeihez, tekintet nélkül arra, hogy az északi féltekén, vagy az arab országok sivatagos területein alkalmazzák őket. A gyártásba való befektetések folyamatosak, így a termelés növekszik, egyre hatékonyabb és fenntarthatóbb módon. Nem marad el emellet a technológiai fejlesztés sem, mint az okostelefonok, tabletek bevonása a rendszerek vezérlésébe, így még versenyképesebbé lehet válni ebben a folyton változó világban.

Ossz meg minket:

Kövess minket:

Cím
2030 Érd
Bajcsy-Zsilinszky út 41.

Kapcsolat
Telefon: +36 23 376 052
Email: info@dapker.hu

Thanks for filling out form!
A fenntartható öntözés a jövő - DAP Kft és  Irrimec S.r.l.